EV YAPIMI ODA PARFÜMÜ TARİFİ

oda parfümü yapımı
Ev yapımı oda parfümü

Ev yapımı oda parfümü
Herkes evinin güzel kokmasını ister fakat eve sinmiş yemek kokuları, kış aylarında alanların daha az havalandırılması gibi nedenler bu isteğinizin gerçekleşmesinin önünde engel olabilir. Bu kokuları örtmek, evinizin güzel kokmasını sağlamak için oda spreyleri ya da oda kokuları en büyük yardımcılarınız. Peki, oda kokunuzu doğal yağlarla evde yapmaya ne dersiniz? Şimdi, oda kokusu nasıl yapılır, bakalım.

Doğal Oda Parfümü Yapmak İçin Nelere İhtiyacınız Var?
Doğal oda parfümü yapımı için bol bol doğal yağlar kullanılıyor. Hazırlanacak olan kokular sadece yağ karışımlarından oluşuyorsa onları sprey olarak kullanmaktansa hazırladığınız parfümü küçük bir şişenin içerisine yerleştirmeli içerisine bambu dalları koymalısınız. Bambu dalları sayesinde şişenin içerisindeki kokunun evinize yayılmasını kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Oda kokusunu koyabileceğiniz şişeyi ve bambu dallarını, hediyelik eşya ya da ev eşyaları satan dükkanlardan; kullanmanız gereken yağları ise aktarlardan alabilirsiniz.
Su yardımıyla oluşturduğunuz oda parfümlerini ise fısfıs bir şişeye koyarak sprey olarak kullanabilirsiniz.

1. Eviniz İstediğiniz Çiçek ya da Meyve Gibi Koksun
Koklamaya doyamadığınız çiçek ya da kokusunu sevdiğiniz meyve… Eğer yağını bulabiliyorsanız tüm evinizi sevdiğiniz koku sarabilir! Yapımı oldukça kolay bu oda spreyi çeşitleri için ihtiyacınız olanlar; 1 litre su, karbonat ve kullanmak istediğiniz yağ. 1 litre suyun içerisine 2 çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın. Mandalina, lavanta, vanilya, menekşe… İstediğiniz esans yağından 15 damla ekleyin ve çalkalayın. İşte oda parfümünüz hazır! Şişeye koyacağınız bu karışımı her kullanım öncesi çalkalamayı unutmamalısınız.
2. Kışı Evinde Hissetmek İsteyenlere
Evinizde küçük dekorasyon değişiklikleri yaparak kış mevsiminin o huzur verici yanını yaşam alanınızda da hissediyorsunuz. Peki, yapacağınız oda parfümü sayesinde bu atmosferi daha güçlü hale getirmeye ne dersiniz? Bu oda kokusu tavsiyesinde; köknar, çam ve ardıç olmak üzere üç farklı yağ kullanılıyor. 1 litre suyun içerisine her yağ çeşidinden 7 damla damlatın. Sprey şişesine koyduğunuz bu karışımı dilediğinizde sıkıp evinizin havasını daha ferah kılabilirsiniz.

3. Baharatlı ve Şekerli Kokuları Sevenlere
Kullandığınız vücut spreyle rinde de baharatlı veya şeker gibi kokan kokuları seviyorsanız bu oda parfümü tavsiyesi sizin için! Bu oda spreyi yapımında öncelikle 1 litre suya ihtiyacınız var. Suyun içerisine 7 damla Hindistan cevizi yağı, 5 damla tarçın yağı ve 7 damla vanilya ekledikten sonra oda parfümünüz hazır!

4. Koku Her Daim Alanı Sarsın İster Misiniz?
“Ben sprey sıkmak istemiyorum, hazırladığım karışım her zaman evin hoş kokmasını sağlasın.” diye düşünüyorsanız yağların yanı sıra bambu dallarından ve küçük cam şişelerden yardım alacaksınız demektir. Cam şişenin içerisine 4 damla tarçın yağı, 1 damla okaliptüs yağı koyun ve ardından taze misket limonunu keserek 2 damla ekleyin. Şişenin içerisine koyduğunuz bambu dalları yardımıyla koku eve yayılacaktır.

Farklı Bir Çözüm Arayanlara
Oda parfümü yapmadan da evinizin hoş kokmasını sağlamanız mümkün! Tek yapmanız gereken evinizdeki büyük mumlarınızı tarçın çubuklarıyla kaplamak. İp yardımıyla bağladığınız tarçın çubukları mum yandıkça mükemmel bir kokuyu evinize yayacaktır.
Eğer küçük bir bahçeniz veya 1 metre kare ekim alanınız varsa baharda şemame kavunu ekebilir sonbahar hasatıyla birlikte yaza kadar odalarınızı saracak aromatik bir meyve kokusunu doğal yolla edinebilirsiniz...


Hiç yorum yok

Yorumlarımızı etik kurallar içerisinde küfür ve hakaret içermeyen anlaşılır, sade bir dille yapmanız önerilir. Uygun bulunmayan yorumlar engellenecektir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.